söndag 31 januari 2010

Arbetslösa pommes frites!

Idag har fyra femtedelar av familjen varit på turné. Stora sessan är ett helfrälst High school musical-fan och dessutom morfars ögonsten. Denna kombination ledde i höstas till att morfar köpte fyra biljetter till dagens High school-föreställning i konserthuset i Jönköping. Vi lämnade lillsessan hos morfar och mormor (och hoppades att hon skulle äta purén och vällingen) och gav oss sedan iväg. Spänningen gick nästan att ta på i bilen. Det roliga med våra tjejer är att de är väldigt olika och så även i hur de tacklar olika situtioner. Stora sessan satt tyst hela bilresan, tittade på allt vi åkte förbi och svarade knappt på tilltal. Mellansessan pratade oavbrutet från att vi knäppte fast säkerhetsbältet till dess att papppan stängde av bilen utanför konserthuset!! Att man kan hitta på så många olika samtalsämnen är fantastiskt!! Den, av mamman, planerade vilan var bara att glömma.

Föreställningen var fantastisk och som alltid när man njutit av en sådan upplevelse undrar man varför man inte gör det oftare. En del av behållningen var att iakta sessorna och deras reaktioner på det som hände på scenen.

Utflykten avslutades med hamburgare mm på Max. Hungriga och fulla av intryck satt vi och småpratade när mellansessan drar upp en lång och "sladdrig" pommes ur sin påse. "Titta här, en arbetslös pommes frites"... Den tjejen, hon har koll på grejerna!!

Landade hos mormor och morfar där lillsessan sov gott efter att ha skött sig exemplariskt och dagen kan sammanfattas med ett ord - SUCCÈ!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar