måndag 17 maj 2010

Drömmar om sommar



Så var det vardag igen efter en lång, härlig helg.

Nedanför garaget står 5 nysådda pallkragar som förhoppningsvis ska göra oss självförsörjande av morötter, potatis, lök, ärtor och spenat i sommar. Mannen har gjort ett hästjobb för att få ordning på kragarna samt marken runt om och när han väl var färdig var det min tur... och jag hade verkligen turen att få göra det riktigt roliga; välja och köpa frö, planera och slutligen så. Nu hoppas vi på väderomslag och att allt tar sig! Jag återkommer med bilder och detaljer om vägen fram till en, förhoppningsvis, riklig skörd.

Altanen återinvigdes i lördags kväll, under eftermiddagen steg plötsligt temperaturen upp emot 19 grader vilket ledde till ett improviserat knytkalas med våra goa kompisar längre ner på gatan. Efter god mat, ett par glas vin och kaffe anslöt även grannarna och vi satt under filtar bland levande ljus till långt in på småtimmarna (infravärmen fick jobba lite också). Åååh, vad vi hoppas på många sådana kvällar i sommar!!! Tyvärr hade temperaturen sjunkit drygt 10 grader till dagen efter så vi får fortsätta drömma om sommar ett tag till...

tisdag 11 maj 2010

PAUS...

...från vardagen tog vi i helgen, jag och mannen.
Vi bytte 3 prinsessor mot en husbil; alltså svärmor och svärfars - de fick ta hand om barnen!!
Vi styrde mot havet och Varberg, ett ovanligt grått, regningt och blåsigt sådant, men, men. Det var tyst, vi kunde prata till punkt, SOVA ostört på natten. Vi hann till och med tröttna på att bara sitta och göra ingenting... fick bli en sväng på stan, lite fika, restaurangbesök, första (fantastiskt goda och iskalla) ölen på puben sedan oktober 2008! Ja så länge sedan var det, graviditet och amning tar sin tid! Det var en riktigt härlig helg men oj vad man saknar de små liven efter bara något dygn.
Batterierna är laddade, snart är det långhelg och trädgården ska allt få sig en omgång. Ett par nya pallkragar ska på plats och frön, lökar och ev potatis ska i jorden, hoppas på bättre väder denna helg!